Vi utmanar och förändrar människors sätt att tänka kring och använda kulturarv

 
DSC_0056

Museologi och kulturarvspedagogik

NTNU:s masterprogram i kulturminnesförvaltning har under flera år haft en veckas studier förlagda i Östersund. NCK har tillsammans med Jamtli och Landsarkivet i Östersund erbjudit en kursvecka med teoretiska infallsvinklar, praktiska övningar och inspirerande visningar.

Kursen är sedan 2013 även öppen för deltagare från andra organisationer.

Kursen riktar sig till verksamma pedagoger inom museum, arkiv och andra kulturarvsinstitutioner som vill bredda och utveckla sin kulturarvspedagogiska praktik. Kursen har varit mycket uppskattad eftersom den ger redskap att förstå sitt arbete ur ett större samhällsperspektiv, inspiration att pröva nya metoder, kunskap om det kulturarvspedagogiska området och förmåga att strukturera upp och utvärdera sin verksamhet.

Kursen 2017 hålls vecka 9 (27 februari till 3 mars), från lunchtid på måndagen till tidig eftermiddag på fredagen. Den kostar 3000 kr + moms. Vill du få mer information om kursen är du välkommen att kontakta NCK på info@nckultur.org. Behöver du boende under kursen rekommenderar vi Jamtli vandrarhem som ligger mycket nära och har bra priser. www.jamtli.com

Du kan anmäla dig till kursen här

Sista dag för anmälan är 17 februari 2017.

 

2017: Museologi och kulturarvspedagogik

2016: Museologi och kulturarvspedagogik

2015: Museologi och kulturarvspedagogik – Litteratur/ 23-27 februari och hade totalt 21 deltagare.

2014: Museologi och kulturarvspedagogik/ 24-28 februari och hade totalt 21 deltagare.

2013: Kulturarvspedagogik och utveckling

Webbutveckling: Duplicera Resultatbyrå