Vi utmanar och förändrar människors sätt att tänka kring och använda kulturarv

 

Upplägg

 

Rådgivning – 2 timmar

Det här paketet är för dig som kanske aldrig har närmat dig kulturarv tidigare och känner dig som en nybörjare på området. Vad är ens kulturarv och hur kan det användas av mig? Vi orienterar oss tillsammans och du får möjlighet att ställa frågor. Det här kan också vara för dig som inte har tid eller möjlighet till ett mer genomgripande arbete – du vill kanske bara ha ett bollplank och gå vidare själv eller få råd kring praktiska frågor som exempelvis finansiering.

Uppstart – 4 timmar

Det här paketet tror vi passar för en organisation som vill ha en upp – eller nystart i sitt kulturarvsarbete. Vi inleder med en inspirationsföreläsning med många olika perspektiv på hur kulturarv kan användas. Därefter får ni chans att tillsammans arbeta med vilka perspektiv som är aktuella för er verksamhet och hur ni kan komma vidare. Vi stöttar processen och ger råd utifrån era behov. Efter workshopen ska ni ha fått ta fram en plan för vägen framåt utifrån era behov.

Processledning – 8 timmar

I det här paketet ingår workshopen som i Uppstartspaketet, men vi följer dessutom upp med ytterligare två workshops för att kunna stötta er i det kontinuerliga arbetet. Hur lång tid som ska gå mellan träffarna bestämmer vi gemensamt. För att få ut så mycket som möjligt av det här paketet tror vi att ni har en projektidé som ni vill arbeta med. Den behöver inte vara helt klar, men ni ska åtminstone ha ringat in vad det är ni vill arbeta med.

Praktiska detaljer

Timangivelserna avser den tid vi spenderar tillsammans och är en ungefärlig tidsuppskattning. Vi kommer i första hand att erbjuda stöd under 2021. I nuläget erbjuder vi stöd i digitalt format i första hand på grund av coronapandemin. När smittläget tillåter kommer vi även kunna erbjuda stöd på plats hos oss på Arkivet i Östersund eller på plats hos er.

Har du en annan idé för hur vi kan hjälpa dig? Ta kontakt så diskuterar vi det!